TIPS VOOR KOEL/VRIES/AIRCO INSTALLATIE BIJ WARM WEER

De komende periode neemt de kans op extreem hoge temperaturen toe. Deze hoge omgevingstemperaturen kunnen gevolgen hebben voor het functioneren van je koel/vries/airco installatie. Wij geven je een aantal tips om storing, door het warme weer, te voorkomen.

Tip 1: Zorg voor een schone condensor

Het belangrijkste is dat de condensor van je koelinstallatie of airconditioning schoon is. Wanneer je de condensor niet regelmatig reinigt, loopt de condensatie druk hoog op bij warm weer. Dit leidt tot uitval van de koelinstallatie.

Tip 2: Verkoel de condensor

Heeft je koelinstallatie moeite om op de juiste temperatuur te blijven? Help het rendement van je koeling te verbeteren door met een waterslang, op het dak waar de condensor staat, verkoeling te geven.

Voorzie het gedeelte waar de condensor staat van een laagje water. De temperatuur zal hier dalen en de aanzuiglucht wordt minder warm. Dit bevordert de capaciteit van de koeling. Een alternatief is om de condensor te benevelen met water. Let op! Besproei de condensor nooit rechtstreeks, maar altijd van de bovenkant zoals een regenbui.

Tip 3: Direct toepasbare tips

Nog een paar praktische tips die je direct zelf kan toepassen:

  1. Laat de deuren van de koel/vriescellen niet onnodig lang opstaan
  2. Zorgt dat de luchtcirculatie in het koelmeubel niet onderbroken wordt door producten
  3. Zorg dat de aanzuigroosters vrij zijn
  4. Laat gekoelde producten zo kort mogelijk buiten de koeling
  5. Zet producten uit een wandmeubel s ’nachts in een koelcel
  6. Laat s ‘nachts de airco in de winkel aan

Vragen of advies nodig?

Wij helpen en adviseren je graag. Neem contact met ons op via info@emondt.nl of via 053 220 4444.

 

Storingen kan je 24/7 melden via het nummer +31 55 200 2999 (vestiging Apeldoorn) of +31 53 220 4444 (vestiging Enschede).