Emondt KMI Retail Concepts                                                          Groothandel in technische installaties - warmte, koel- en vriestechniek


EMONDT KMI Retail Concepts

AH To Go gaat warme maaltijden verkopen

AH To Go start met de verkoop van warme maaltijden voor onderweg. Het gaat om 25 warme gerechten voor elk moment van de dag.
Klanten van AH To Go kunnen ’s ochtends warme ontbijtproducten als pancakes en egg muffins krijgen, tijdens de lunch warme soepen, quiches en tosti’s, terwijl er ’s avonds warme maaltijden als fusilli bolognese, Tajine kip met parelcouscous, diverse wraps en pizzapunten te koop zijn.

Verkrijgbaar bij vijf AH To Go-winkels

De gerechten worden in een speciaal schap op temperatuur gehouden, waardoor klanten dus binnen een paar minuten met een warme maaltijd hun reis kunnen vervolgen, meldt Albert Heijn. De maaltijden zijn in eerste instantie verkrijgbaar bij vijf AH To Go winkels in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Als klanten bij die vestigingen enthousiast zijn, krijgen meer AH to go’s een schap met warme maaltijden.


EMONDT KMI Retail Concepts

Boekhoorn rondt overname van Hema af

De overname van Hema door investeringsmaatschappij Ramphastos van zakenman Marcel Boekhoorn is afgerond. Eerder gaf toezichthouder Autoriteit Consument & Markt al een positief oordeel over de deal.
Winkels verkopen aan franchisenemers

Vorige week werd al gemeld dat Marcel Boekhoorn plannen zou hebben om een deel van de winkels te verkopen aan franchisenemers. De opbrengst hiervan zou moeten worden gebruikt om de buitenlandse expansie van het bedrijf een nieuwe impuls te geven. Van de 545 Hema-winkels in Nederland zijn er al 261 in handen van ongeveer honderd franchisenemers.
Ook bakkerijen van Hema mogelijk in de etalage

Boekhoorn heeft nog een tweede plan om geld binnen te halen. Hij wil de eigen bakkerij, die op zeven locaties in Nederland onder meer de bekende tompouce maakt, afstoten. Bij de bakkerijen werken naar schatting zo’n 350 mensen.