VAS beurs in Nieuwegein

Op de VAS-beurs in Nieuwegein op 4 en 5 november 2019 kunnen de bezoekers kennis maken met de nieuwste koeling van Emondt KMI op basis van glycol; de ECO MC Futureline. Deze koeling op basis van Glycol is niet alleen heel energiezuinig, de toonbank wordt ook door de robuuste ‘Cold Plate Matras’ heel gelijkmatig gekoeld, waardoor de temperatuur fluctuaties bijna nihil zijn. Daarnaast heeft de klant bij dit nieuwe type toonbank de volledige vrijheid om de lengte, breedte en diepte te bepalen. 

Visbeurs Spakenburg 'Ready for the future'

Op 7 oktober 2019 nam Emondt KMI deel aan de visbeurs in Spakenburg. Het thema was 'Ready for the future'. Op de beursvloer stond een Future Proef Paviljoen, waar allerlei producten en concepten te vinden waren rondom vier thema’s: ready to eat, ready to cook, ready to snack en ready to win.
'Veel vishandelaren hebben de omslag naar kant-en-klaar al gemaakt of zijn daar mee bezig, ook onze winkelconcepten spelen daar qua inrichting perfect op in. Daarnaast is duurzaamheid een aspect waar veel vishandelaren mee bezig zijn en wij begeleiden dit door het juiste advies te geven m.b.t. de keuze en de selectie van de koeltechnische installaties' aldus Ronald de Kleer (adviseur Emondt KMI).

VAS-beurs 2019 op andere locatie!

Emondt KMI Fresh Food Interiors is klaar voor de VAS-beurs op 4 en 5 november in de Beursfabriek in Nieuwegein.
De ontwikkelingen in de fresh food branche gaan razendsnel en dit laat ook slagerijbranche niet ongemoeid. Consumenten richten hun pijlen op gemak, maar ook het bewust eten van gezonde voeding en duurzaamheid staat steeds hoger op de agenda. Hoe Emondt KMI daarop inspeelt laten we u graag zien. Op 4 en 5 november is de VAS-beurs geopend van 14.00-22.00 uur!

U bent van harte welkom op de Emondt KMI stand. Link naar website beurs

Eerste hulp bij extreem warm weer voor koelingen

Hoge omgevingstemperaturen kunnen gevolgen hebben voor het functioneren van je koel/vries/airco installatie. Bij extreme weersomstandigheden, met een buitentemperatuur van meer dan 30 graden en een nachttemperatuur niet lager dan 20 graden kun je de installatie helpen. Hier een aantal tips. 

Heeft u verdere vragen of wilt u een storing melden, neem contact met ons op.
Emondt Onderhoud & Service: 053-220 4444 of 055- 2002 999

Banketbakkerij Bakker & Koster tevreden over nieuwe vitrines

'We hebben de afgelopen twee jaar behoorlijk geplust. Daar hebben de koelingen ongetwijfeld aan bijgedragen; vanwege de betere productpresentatie en de borging van de kwaliteit. Met de juiste koelingen kun je absoluut een verschil maken,' aldus Johan Koster. Lees het artikel in Bakkerwereld

Slagerij/traiteur de Halte officieel geopend

Op 22 februari opende slagerij De Halte zijn deuren in de Haltestraat. Op nummer 3, het pand waar in een grijs verleden slagerij Burger gevestigd was. Slager Joey Baan (27) zal met zijn ambachtelijke slagerij en worstmakerij vele harten sneller doen kloppen, want hij zal de beste kwaliteit voor de beste prijs gaan verkopen. Natuurlijk is vlees de hoofdmoot van zijn assortiment, maar het is veel meer omvattend dan alleen een ‘slagerij’. Lees het artikel verder in de Zandvoortse Courant

Nieuwe opzet beursstand is heel positief ontvangen

Voorheen werd op de beursvloer door Emondt KMI Fresh Food Interiors een compleet winkelconcept opgebouwd met gekoelde toonbanken, broodrekken, zelfbedieningspresentaties, verlichting. De stand was volop met producten gevuld, wat een prachtige beleving gaf. Dit jaar is Emondt daarvan afgestapt en heeft de interieurinrichter gekozen voor duurzaamheid. Lees het artikel in Bakkerswereld 

Donatie aan de Voedselbank 

Vorig jaar zijn we kritisch gaan kijken naar de grote afvalberg van de producten na afloop van de beursdagen. Langzaam groeide de overtuiging dat het niet meer passend is, zoveel brood en banket alleen voor de beursdagen als decoratie te gebruiken. Deze beslissing hebben we onderbouwd door een schenking aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen te doen. Dhr. Gardenbroek (voorzitter) en Mw. Fredy de Graaf ontvingen deze uit handen van Yvonne Roerink bij Emondt KMI in Enschede. Van dit bedrag kunnen 200 gezinnen 1 week lang eten. 

Emondt KMI toont duurzame stand Bakkersvak 

Emondt KMI vindt het belangrijk om duurzaam te ondernemen:
* de stand is voor het grootste deel circulair, alle delen worden hergebruikt
* de toonbanken worden na de beurs bij klanten geplaatst
* in de koeltoonbanken staan geen producten
* Emondt KMI doneert een cheque van het bespaarde bedrag aan de Voedselbank

Bakkersvak 2019 - Gorinchem

Op de Bakkersvak 2019 informeerden wij de bezoekers op onze stand over de laatste trends in winkelinrichting en hebben we veel interessante gesprekken gevoerd met ondernemers die hun koeltechniek duurzamer willen maken. Mis deze informatie niet en neem ook contact met ons op!

Onderscheidend vermogen maakt van Vleeschhouwerij Zetten succes

Je kunt pas een succesvolle zaak runnen als je een eigen verhaal hebt, waar je voor de volle 100 procent achter staat.’ Van den Berg vult zichzelf aan. ‘Sterker nog, waar het hele team achter staat, want in mijn eentje red ik het niet. Het bedrijf is van het hele team.’ Lees het artikel in Vleesmagazine

‘Hogere omzet door betere presentatie’

‘Klanten zien de producten veel beter liggen’, zegt Keurslager Vincent Roetgering uit Enter over zijn nieuwe koeltoonbank. De slager heeft onlangs zijn winkel laten verbouwen door Emondt-KMI en is heel tevreden over het resultaat. ‘Door de mooie presentatie van het vlees, de aanschaf van een zelfbedieningsmeubel, een dry-age kast en de vernieuwde uitstraling is het drukker in de winkel en zijn de bestedingen toegenomen.’

Lees het hele artikel in Vleesmagazine

Echte Bakker Michel Nales in Winterswijk - virtuele tour

Michel Nales nam in 1995 de bakkerij over van zijn oom Freddy Nales in Groenlo. Het eerste jaar na de overname groeide de omzet met 100 procent. ‘Ik begon met twee man personeel, inmiddels zijn we met 29 man’, zegt Nales. Na jaren in Groenlo te hebben geproduceerd, werd de bakkerij te klein. Zes jaar geleden verhuisde Nales zijn bakkerij van Groenlo naar de Ravenhorsterweg in Winterswijk.
De tekening voor de vernieuwde winkel heeft Nales zelf gemaakt. ‘Ik heb meerdere keren met Hems Roerink van Emondt-KMI geschakeld over het ontwerp.’ Het doel was een rustieke, industriële winkel te creëren. Maak hier een virtuele tour door de nieuwe winkel

Levensduur van winkelinrichting wordt korter

Vroeger was de keuze van de toonbank en de praktische logistiek allesbepalend voor de (her)inrichting van een slagerswinkel. Tegenwoordig komen er bij een verbouwing veel meer aspecten kijken. Zo wordt het traject van land tot bord steeds belangrijker. Net als de uitdaging om ervoor te zorgen dat de klant bij elk winkelbezoek alle assortimentsgroepen en specialiteiten écht ziet.

Lees hier het hele artikel in Vleesmagazine 

 

‘Onze nieuwe winkel moest vooral uniek zijn’

Henk en Anja van ’t Slot van Keurslagerij Groeneveld in Wassenaar hebben hun slagerij grondig verbouwd. Daarbij hadden ze een belangrijke missie: de winkel moest anders zijn. ‘We wilden een winkel met een industriële look, maar in de stijl van de jaren dertig’, zeggen de ondernemers. ‘Om een unieke slagerij te creëren, hebben we een inrichter van buiten de vleessector om hulp gevraagd en Emondt-KMI. Dat bleek een perfecte combinatie te zijn.

Lees hier het hele artikel in Vleesmagazine

Virtuele toer door Bakkerij Nollen in Hengelo

De vestiging van bakkerij Nollen groeide uit haar jasje, waarna werd besloten te verhuizen. Op een geheel nieuw complex op het terrein van de voormalige metaalindustrie van Dikkers verrees een nieuw winkelcentrum met onder meer een Jumbo en Aldi. Voor bakkerij Nollen een kans om uit te pakken met een compleet nieuw concept, dat is uitgedacht met Hems Roerink van Emondt in Enschede.

Bekijk hier de virtuele tour Bakkerswereld 

Echte Bakker Keurhorst opent nieuwe bakkerij en winkel

Hans en Marina Keurhorst hebben onlangs hun nieuwe bakkerij en winkel in Apeldoorn geopend. Het resultaat is een warm bedrijf waarin de moderne architectuur en het ambacht samenvloeien.Het moderne pand is ontworpen door Courage Architecten te Apeldoorn en heeft een grote transparantie door toepassing van veel en grote ramen.  Het resultaat is een warme bakkerij met winkel waarin de moderne architectuur en het ambacht prachtig samengaan. Met de nieuwe bakkerij en winkel is Echte Bakker Keurhorst klaar voor de toekomst’. Lees het hele artikel in Bakkerswereld